Infografika készítés

Mi az infografika?

Az infografika alkalmazott grafikai terület, a rajz, fénykép és a szöveg együttes alkalmazása, mindezen területek formanyelvének felhasználásával létrejött illusztráció. Több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és sokkal informatívabb, mint az önmagában álló írott szöveg.

Mi a célja infografikának?

Az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető.

 

Mire lehet jó Neked?

Céged stratégiai tervezésénél alapjául szolgálhat egy jelen idejű teljesítés összesítés, vagy egy előző évi záró összesítés.

– Munkaerőfelvételnél rövid cégismertetőként használhatod. Az állásinterjún résztvevőknek egy egyszerű bemutatkozásként szolgálhat.

Ha nincs idő-, vagy eszközbeli szabad kapacitásod egy hosszadalmas és bonyolult prezentáció elkészítéséhez, az infografika kiváló megoldás egy bemutatni kívánt téma felvázolására.

Egy termék, vagy szolgáltatás bemutatására, rendelés menetének felvázolására is nagyszerű lehet.

 

3 dolog kell az infografikához:

 

adat

azaz az információ, amit tartalmaz

üzenet

amit át akarunk adni vele

design

ami impozáns és egyértelmű

 

Így készítünk mi infografikát:

 

1.

lépés

 

Megfogalmazzuk tömören és röviden mit mutasson a grafika. Nem lehet túl bonyolult és túl általános a megfogalmazás. Konkrét adatokról kell szóljon üzenetünk, és tárgyilagosan foglamazzunk.

2.

lépés

 
 

Kiválasztjuk a megfelelő adatokat. A legfontosabb adattal dolgozzunk, a többi számítás és azok indoklása most nem fontos.

3.

lépés

 
 

Stilizált, azaz leegyszerűsített grafikákat használunk, itt most nincs szükség a művészet árnyalainak megmutatására. Grafikákat, diagrammokat, halamzábrákat és számlálókat rajzolunk meg.

Szeretnél infografikát az üzleted bemutatására, vagy szolgáltatásod menetének szemléltetésére? Írj bátran nekünk!

Pin It on Pinterest

Share This